چرا به وکیل شهرداری نیاز داریم؟
نیاز به وکیل شهرداری از آنجا ناشی میشود که دعاوی و مسائل حقوقی مرتبط با شهرداریها معمولاً پیچیده، تخصصی و دارای قوانین خاصی هستند که آگاهی و تسلط بر آنها برای افراد عادی دشوار است. وکیل شهرداری با شناخت دقیق قوانین مربوط به ساختوساز، تخلفات ساختمانی، کمیسیون ماده ۱۰۰، تغییر کاربری زمین، عوارض شهرداری و سایر مقررات شهری، میتواند از حقوق موکل خود در برابر شهرداری دفاع کند یا در فرآیندهای اداری و قضایی مربوط به شهرداری راهنمایی مؤثری ارائه دهد. این تخصص باعث میشود که پروندههای مربوط به شهرداری با دقت، سرعت و احتمال موفقیت بیشتری پیگیری شوند.
گواهینامهها و افتخارات
مشاوره با وکیل شهرداری
نیاز به وکیل شهرداری دارید؟ همین حالا اقدام کنید...
هزینه وکیل شهرداری
نمیتوان یک مبلغ واحد و مشخص را جهت هزینه وکیل شهرداری تعیین نمود؛ از عواملی که در تعیین هزینه وکیل شهرداری موثر هستند میتوان به مواردی همچون نوع دعوا و اختلاف پیش آمده، مرجع رسیدگی کننده، دلایل و مدارک موجود در پرونده، ارزش ملک و… اشاره نمود.
در نهایت هزینه وکیل شهرداری در جلسه مشاوره و پس از بررسی موارد فوق با توافق بین وکیل و موکل تعیین خواهد شد.

وکیل شهرداری
شهرداری به عنوان یکی از نهادهای عمومی، اجرایی و مستقل اقدام به انجام فعالیتهای شهری و شهرسازی میکند و ممکن است در راستای انجام همین فعالیتها اختلافاتی بین شهرداری و شهروندان پیش آید.
دعاوی شهرداری که برای دفاع در آنها به وکیل شهرداری نیاز داریم به سه قسمت تقسیم میشوند:
دعاوی حقوقی شهرداری
در مواردی هستند که شهرداری بدون ارتکاب جرم و تخلف به وظیفه قانونی خود عمل نمیکند مانند اینکه پروانه ساخت برای ساختمان صادر نمیکند.
دعاوی کیفری شهرداری
در مواردی است که شهرداری مرتکب تخلف یا جرم شده است برای مثال بدون رضایت صاحب ملک اقدام به تخریب یا تغییرکاربری ملک نموده یا اقدام به قطع درختان نموده باشد و…
دعاوی شهرداری که در دیوان عدالت اداری رسیدگی میشوند؛ مانند اعتراض به آرای کمیسیونهای مختلف شهرداری که در ادامه توسط وکیل متخصص در امور دعاوی شهرداری بررسی میشوند.
چنانچه در اثر انجام فعالیتهای شهرداری متضرر شدهاید و دنبال راهی برای جبران خسارت خود هستید با شمارههای موجود در این نوشته تماس بگیرید و خواهان مشاوره تخصصی با وکیل شهرداری شوید.
وکیل شهرداری، وکیل پایه یک دادگستری است که پس از کسب تجارب کافی و مطالعه تخصصی و حرفهای پیرامون دعاوی شهرداری به صورت تخصصی در حوزه دعاوی مربوط به شهرداری فعالیت دارد.
انواع دعاوی شهرداری
پیش از این به صورت یک تقسیمبندی کلی به دعاوی شهرداری اشاره نمودیم اما در این قسمت به بررسی برخی عناوین دادخواستهایی که میتوان علیه شهرداری مطرح نمود میپردازیم:
- الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی
- دادخواست ابطال پروانه ساختمانی
- دادخواست ابطال مصوبه کمیسیون ماده پنج با وکیل شهرداری
- دادخواست ابطال مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران
- دادخواست ابطال و فسخ قرارداد با شهرداری
- دادخواست احراز وقوع تخلف شهرداری و مطالبه خسارت
- اعتراض به آرای کمیسیون ماده 100 شهرداری
- اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 شهرداری
- اعتراض به آرای کمیسیون ماده 55 شهرداری
- اعتراض به آرای کمیسیون ماده 99 شهرداری
- اعتراض نسبت به رأی کمیسیون باغات و شورای شهر
- خلع ید از شهرداری و مطالبه اجرت المثل از شهرداری
- شکایت کیفری رفع تصرف عدوانی
- شکایت از شهرداری بابت ابطال اقدامات و تصمیمات تملکی
- اعتراض نسبت به رای کمیسیون ماده 38 شهرداری
- دعاوی کارمندان شهرداری
- کمیسیون ماده 8 قانون نوسازی و عمران شهری
اینکه چه شکایت و یا دادخواستی برای احقاق حق می بایست طرح نمود و اینکه چه مراجع، نهادها و کمیسیون هایی صلاحیت رسیدگی به موضوع را دارند و مرجع اعتراض نسبت به آرای صادره از مراجع و کمیسیون های مربوطه، چه نهادهایی می باشند، امری ست که به موجب قوانین و مقررات تعیین شده است.
طرح دعوا و یا دفاع در هر یک از این نهادها و کمیسیون ها، نیاز به تخصص و تجربه دارد و وکیل شهرداری با تسلط نسبت به قوانین و مقررات مربوطه و آگاهی از رویه ی هر یک از این مراجع، بهترین راهگشای شما خواهد بود.
هزینه وکیل شهرداری چقدر است؟
همانگونه که عنوان شد دعاوی مربوط به شهرداری بسیار گسترده هستند و هر یک از این دعاوی دارای مرجع رسیدگی متفاوت و نحوه ثبت و طرح شکایت نیز در آنها متفاوت میباشد.
به طور مثال برای اعتراض به آرای کمیسیون ماده صد شهرداری باید در دیوان عدالت اداری طرح دعوا شود و برای اعتراض به میزان اجرتالمثل تصرف شهرداری باید در دادگاه تجدیدنظر اعتراض شود.
جهت برقراری ارتباط با بهترین وکیل شهرداری و اطلاع دقیق از هزینه وکیل شهرداری با شمارههای موجود در این نوشته تماس حاصل نمایید.
مشاوره با وکیل شهرداری
با توجه به اینکه در دعاوی مرتبط با شهرداری یک طرف دعوا یا خواسته شهرداری میباشد بدون لحظهای تردید و شک با وکیل شهرداری مشورت نمایید.
چرا که چنانچه در این دعاوی دفاع تخصصی نشود ممکن است خسارات جبرانناپذیری مانند از دست دادن ملک خود یا تخریب ملک یا جریمه نقدی سنگینی را متحمل شوید.
وکیل شهرداری باید علاوه بر تسلط به قانون شهرداری باید نسبت به کلیه آییننامه ها و مصوبات کمیسیونهای مختلف شهرداری، آرای مختلف دیوان عدالت اداری پیرامون دعاوی شهرداری، قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی به عنوان قانون مرجع تسلط داشته باشد تا بتواند نسبت به هر دعوا بهترین و مناسبترین راهکار را ارائه دهد که در سریعترین زمان ممکن پرونده به نتیجه مطلوب برسد.
کمیسیونهای شهرداری
در قانون شهرداری و قانون اصلاح پارهای از مواد و الحاق مواد جدید به قانون شهرداری به چندین کمیسیون اشاره شده که هریک دارای وظایف مخصوص به خود میباشند؛ این کمیسیونها به موجب قانون شهرداری صلاحیت رسیدگی به تخلفات و صدور رای را دارند اما غالبا دیوان عدالت اداری مرجع اعتراض به آرای این کمیسیونها میباشد که در ادامه به بررسی برخی از آنها خواهیم پرداخت:
کمیسیون ماده 99 قانون شهرداری
جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در خارج از حریم مصوب شهرها و نحوه رسیدگی به موارد تخلف این کمیسیون تشکیل میشود.
اعضا این کمیسیون نمایندگانی از وزارت کشور، قوه قضائیه و وزارت مسکن و شهرسازی است که در استانداریها تشکیل خواهد شد.
کمیسیون حسب مورد و با توجه به طرح جامع نسبت به صدور رأی قلع بنا (تخریب) یا جریمه معادل پنجاه درصد تا هفتاد درصد قیمت روز اعیانی تکمیل شده اقدام خواهد نمود.
کمیسیون ماده 100 شهرداری
در مواردی که ساختمانها از لحاظ اصول شهرسازی یا فنی یا بهداشتی تأسیسات و بناهای خلاف مشخصات مندرج در پروانه باشد یا بدون پروانه شهرداری ساختمان احداث یا شروع به احداث شده باشد به تقاضای شهرداری موضوع در کمیسیون ماده صد شهرداری رسیدگی میشود.
این کمیسیون با حضور نماینده وزارت کشور به انتخاب وزیر کشور و یکی از قضات دادگستری به انتخاب وزیر دادگستری و یکی از اعضای انجمن شهر به انتخاب انجمن تشکیل میشود.
این کمیسیون در صورت احراز تخلف رأی به تخریب یا جریمه نقدی صادر میکند؛ آرای این کمیسیون با رعایت تشریفات قانونی در دیوان عدالت اداری قابل اعتراض هستند.
افراد میتوانند برای حضور در جلسات کمیسیونهای مختلف شهرداری خود شخصا حاضر شوند یا با اعطای وکالت به وکیل شهرداری، وی را به عنوان نماینده خود در این جلسات بفرستند.
خدمات وکیل شهرداری
- مشاوره تخصصی حضوری و تلفنی
- اعلام وکالت برای حضور در جلسات کمیسیونهای شهرداری و دادگاه
- تنظیم شکوائیه یا دادخواست حقوقی بر علیه شهرداری
- اعتراض به آرای صادر شده در کمیسیونهای شهرداری و مراجع قضایی و…
- دستور توقف عملیات اجرایی شهرداری
- اجرای احکام صادره در دعاوی مرتبط به شهرداری و…
چه زمانی به وکیل شهرداری نیاز داریم؟
شهرداری به عنوان مرجع اجرایی خدمات شهری در راستای خدمات خود ممکن است مرتکب اعمال و رفتاری شود که موجب تضرر برخی از افراد گردد.
هر یک از این افراد میتوانند با توجه به نوع تخلف صورت گرفته از سوی شهرداری در مرجع صالح به رسیدگی طرح دعوا نمایند.
لذا در پاسخ به این سوال که چه زمانی به وکیل شهرداری نیاز داریم باید عنوان نمود که هر زمان از اقدامات شهرداری متضرر شدهاید بدون اتلاف وقت با وکیل شهرداری مشورت نمایید تا شما را جهت احقاق حق و حقوق و مطالبه خسارت از شهرداری، راهنمایی نماید.
به همین منظور میتوانید با شمارههای مندرج در این مقاله تماس بگیرید و خواستار مشاوره تخصصی با وکیل شهرداری شوید.
پرونده شهرداری چه مدت طول میکشد؟
بارها اشاره شد که مراجع رسیدگی به پروندههای مرتبط با دعاوی شهرداری متفاوت است و همچنین روند رسیدگی در هر یک از این مراجع نیز مختلف است.
به طور مثال برای اعتراض به رای صادر شده در دادگاه حقوقی 20 روز فرصت تجدیدنظر دارید اما برای اعتراض به رای صادر شده در کمیسیونهای شهرداری سه ماه فرصت دارید.
همچنین مراجع رسیدگی کننده برای صدور رای باید مدارک را بررسی کنند و نظر کارشناسان متفاوت را در خصوص پرونده بدانند و سپس اقدام به صدور رای نمایند که هر یک از این موارد مدت زمان قابل توجهی را به خود اختصاص میدهند.
اما نقش وکیل در این پروندهها بسیار مهم است چرا که با تخصص و تجربه و پیگیری خود میتواند روند رسیدگی به پرونده را تسریع بخشد.
جهت برقراری ارتباط با بهترین وکیل شهرداری با ما تماس بگیرید.
فرم ثبت درخواست مشاوره
همکاران ما در کوتاه ترین مدت با شما تماس خواهند گرفت
ســــوالات متداول شما
ثبت شکایت به صورت سیستمی است و مرجع رسیدگی دادسرا و دادگاه کیفری میباشد.
بله هیچ محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.
رفع هرگونه اختلاف بین مالیات دهنده و شهرداری در مورد عوارض و بهای خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته در کمیسیون ماده 77 رسیدگی میشود.